Bejelentés


Tiszta Forrás Alapítvány "Az URat keressétek, akkor élni fogtok" Ámósz 5,1


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 

2020. június 28-án a Kispest - Rózsatéri Református templomban ismét Hálaadó Istentiszteletre hívott a harang. Azokat hívta, akik az elmúlt évben a Tiszta Forrás Alapítvány munkájában érintettek voltak. A volt hajléktalanokat, akik már megszabadultak, és visszatértek a társadalomba, és azokat, akik jelenleg még függőségekben hajléktalanságban élnek, de az alapítvány gondoskodása révén esélyt kapnak arra, hogy rátaláljanak a szabadulás felé vezető útra. A harang hívta az Alapítvány munkatársait és vezetőit is, akik elhívást kaptak a hajléktalan emberekkel való foglalkozásra, törődésre, és munkájukat nap mint nap az ő érdekükben végzik. A Hálaadó Istentiszteleten Márkus Gábor ny. református lelkész, az alapítvány kuratóriumának elnöke, a 2Mózes 3,2 alapján hirdette az igét. Igehirdetésében többek között kiemelte, hogy akiket az Isten megőriz, azokkal terve van. Párhuzamot vont az Isten népe Egyiptomból - a szolgaság házából, a rabszolgaságból - való szabadítása, és a mai korban függőségben lévő emberek szabadulása között. Mert korunkban ma is sokan élnek függőségben, ami lényegét tekintve rabszolgasors.  mert a narkotikumok, alkohol, kábítószer stb. rabságában, élnek, és nem az Isten az Istenük, hanem valami más, ami az életüket pusztítja. Igehirdetésében kihangsúlyozta, hogy „akiket Krisztus megszabadít a függőségeikből, azok átélhetik annak a szabadulásnak az élményét, amit egykor Isten népe átélt az egyiptomi rabszolgasorból való szabadulásakor. Jézus mondja: „nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek... Mert nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket." Idézett Máté evangéliumából. A Hálaadó Istentiszteleten bizonyságtételre is sor került, és az alkalom a Tiszta Forrás Alapítvány nappali melegedőjében megtartott szeretetvendégséggel ért véget.


A Hálaadó Istentiszteletről készült többi fotót, a baloldali rovatban lehet megtekinteni.
Linkek

Leleszi Balázs Károly: ÉLŐ VIZEK ZUBOGÓ FORRÁSA

Valahol lenni kell egy Tiszta forrásnak, melyben felüdülhetnek azok is, akiket most a lefelé tartó zuhanás köpölyöz

és a nyirkos, fénytelen zsákutcák vonzásában élnek: megvetett, kitaszított hajléktalanok,

kiknek cserepes ajkait a szomj ékesíti, s akiket az irgalmatlan világunkban már élőhalottnak tartanak, de még nem hantolták eldugott temetőszéli árokba őket.

"Ó jöjjetek énhozzám - mondja Jézus. Mire vártok még szomjazó lelkek. Én vagyok az élő vizek zubogó forrása, én vagyok az örök élet!"

Rembrandt: A tékozló fiú hazatérése Lukács 15, 11-32 (A tékozló fiú történetét lásd a baloldali rovatban)

Megújult az éjjeli menedékhely! A téli krízisidőszakra elkészült a Tiszta Forrás Alapítvány új, létesítménye, amelyet 2017. december 6-án adtak át. Beszámoló és fotók a baloldali rovatban.

Kedves látogatónk! Kérjük, hogy lehetőségeihez képest támogassa alapítványunk munkáját! TISZTA FORRÁS ALAPÍTVÁNY Adószám: 19701761-1-43 Segítségét előre is köszönjük!

2015.06.18-án megtartott Hálaadó Istentiszteleten a Semper Reformanda énekegyüttes is szolgált. A Hálaadóról képes beszámoló a baloldali rovatban.

Köszönjük Marika! Intézményvezetőnket 2018. május 31-én elbúcsúztattuk. Beszámoló és képek a baloldali rovatban!

Hálaadó Istentisztelet 2018. július 1-én

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!