Bejelentés


Tiszta Forrás Alapítvány "Az URat keressétek, akkor élni fogtok" Ámósz 5,1

Nappali melegedő:

Nappali melegedő működési engedélye 90 fő ellátására szól, de a téli krízisidőszakban 180-200 embert is ellátunk. Hétköznap reggel 8 órától délután 14 óráig tartunk nyitva, téli időszakban (krízisidején) hétvégén (szombat és vasárnap) is. Szolgáltatásaink: melegedési lehetőség, étkezés, tisztálkodás (amelyhez a szükséges eszközöket biztosítjuk: szappan, sampon, borotva, törölköző), mosási lehetőség (biztosítjuk a szükséges mosószert). Egyéb szolgáltatásaink: postacím létesítés, csomagmegőrzés, ruha-, és élelmiszer adomány. Szociális munkatársaink információnyújtással, lelkigondozással, ügyintézéssel (iratok beszerzése, szociális otthonban való elhelyezés, leszázalékolás, táppénz, segély igénylése, stb.) is segítik a rászorulókat.

A nappali melegedő látogatásának feltétele:

- fél évnél nem régebbi tüdőszűrő lelet bemutatása, - 18 életévét betöltött férfi és nő.

Éjjeli menedékhely /absztinens/

A működési engedély szerint állandó 25 férfi férőhellyel rendelkezik. A téli időszakban (novembertől- áprilisig) plusz 17 hajléktalan személy elhelyezését tudjuk biztosítani. Ezt részben a nappali melegedőben helyiségében pótágyakkal, részben fűthető lakókocsikban tudjuk megoldani. Lakóink, három, négy, nyolc és tíz ágyas szobákban vannak elszállásolva. Felszerelt konyhák és külön fürdők tartoznak a szobákhoz, így mindenkinek lehetősége van a környezete tisztántartására. Mindenki saját, zárható szekrénnyel rendelkezik. Az éjjeli menedékhely lakói részére közös programokat szervezünk: kirándulások, kerti partik, színház- és mozi - látogatások, közös ünnepségek stb. A programok segítik a közösségbe való beilleszkedést, a normál életbe való visszatalálást. A munkaerőpiacra való visszatérést, a munkavállalást, az átképzést, valamint a továbbtanulást is támogatjuk. Aki hosszabb ideje a szálló lakója, azzal egyéni gondozási terv készül, mely a hajléktalanságból való kikerülést, az ehhez szükséges lépéseket és terveket rögzíti. Szolgálásainkat Budapest és az ország egész területéről érkező fedélnélküliek, és hajléktalan szenvedélybetegek veszik igénybe.

Utcai szociális munka:

Két utcai gondozó szolgálatot működtetünk. Ellátási területünk Budapest XVIII kerülete. Az utcai szociális munka szolgáltatásai: felkutatás

felderítés

szociális tájékoztatás

szociális információnyújtás

szociális ügyintézésben való segítségnyújtás

krízisintervenció

egyéni gondozás

Teajáratunk meghatározott napon (hétfő és péntek) konkrét helyszínen és időben (este 18 órától Pestszentimre, 18, 30 órától Pestszentlőrinc) van. A teajáraton alkalmanként 40- 45 adag élelmiszert osztunk ki. Az utcai szociális munka autóval és gyalogosan történik. A közterületen, lépcsőházakban, erdőben, parkokban élő hajléktalanok számára élelmiszert, vitamint, ruhát, cipőt, takarót, takarófóliát biztosítunk. Az alapvető ellátásokon túl segítünk: a jogosultságok (rokkantnyugdíj, járadékok) ügyintézésében, egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzájutásban.

Utcás képek

 

Vissza