Bejelentés


Tiszta Forrás Alapítvány "Az URat keressétek, akkor élni fogtok" Ámósz 5,1


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


A Kispesti-Rózsatéri református templomban 2022. június 26-án megtartott hálaadó istentiszteleten az Alapítvány 30 éves fennállására emlékeztek.

Márkus Gábor ny. református lelkész az Alapítvány kuratóriumának elnöke az elmúlt 30 évre visszatekintve többek között elmondta, hogy az elindulásuk nagyon szerény volt. Néhányan imádkoztak egy egyszerű kölcsönkapott felújításra szoruló rozoga kis szobában. Ez volt a kezdet. Aztán Isten az alapítványt gazdagon megáldotta. Folyamatosan erősödtek, fejlődtek, és növekedtek. Az alapítványi szolgálatokban - az éjjeli menedékhelyen, a nappali melegedőben, és az utcai helyszíneken - egyre több rászoruló ember fordult meg, és vette igénybe a segítséget.  Ez Isten hatalmas ajándéka, hangsúlyozta.

Az ünnepi istentiszteleten igét hirdetett Márkus Mihály ny. dunántúli református püspök. Igével és áhítattal szolgáltak Ablonczy Zsolt ny. református lelkész, Sára Botond református lelkész, alapítványi munkatárs, Csuka Tamás ny. református tábori püspök, dandártábornok, Ablonczy Kálmán református lelkész, Márkusné Láng Ilona ny. református lelkész a kuratórium tagja, Némethné Balogh Katalin a Református Iszákosmentő Misszió vezetője, Pásztor Lajos missziói gondnok. Verset olvasott Szöllősi Péter.
A hálaadó istentiszteletet követően az alapítvány nappali melegedőjében szeretetvendégségre került sor. A jubileumi hálaadó istentiszteletről készült fotók a baloldali oszlopban  megtekinthetők.


 
Linkek

Valahol lenni kell egy Tiszta forrásnak, melyben felüdülhetnek azok is, akiket most a lefelé tartó zuhanás köpölyöz

és a nyirkos, fénytelen zsákutcák vonzásában élnek: megvetett, kitaszított hajléktalanok,

kiknek cserepes ajkait a szomj ékesíti, s akiket az irgalmatlan világunkban már élőhalottnak tartanak, de még nem hantolták eldugott temetőszéli árokba őket.

"Ó jöjjetek énhozzám - mondja Jézus. Mire vártok még szomjazó lelkek. Én vagyok az élő vizek zubogó forrása, én vagyok az örök élet!"

Rembrandt: A tékozló fiú hazatérése Lukács 15, 11-32 (A tékozló fiú történetét lásd a baloldali rovatban)

Megújult az éjjeli menedékhely! A téli krízisidőszakra elkészült a Tiszta Forrás Alapítvány új, létesítménye, amelyet 2017. december 6-án adtak át. Beszámoló és fotók a baloldali rovatban.

Kedves látogatónk! Kérjük, hogy lehetőségeihez képest támogassa alapítványunk munkáját! TISZTA FORRÁS ALAPÍTVÁNY Adószám: 19701761-1-43 Segítségét előre is köszönjük!

2015.06.18-án megtartott Hálaadó Istentiszteleten a Semper Reformanda énekegyüttes is szolgált. A Hálaadóról képes beszámoló a baloldali rovatban.

Köszönjük Marika! Intézményvezetőnket 2018. május 31-én elbúcsúztattuk. Beszámoló és képek a baloldali rovatban!

Hálaadó Istentisztelet 2018. július 1-én

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!